Zoekmachine marketing

Kraak de machine achter Google

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing wordt ook wel SEM (Search Engine Marketing) genoemd. bij zoekmachine marketing ben je bezig om webpagina’s zo goed mogelijk vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Dit kan betaald en onbetaald.

Je kunt SEM onderscheiden in Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA).

zoekmachine optimalisatie helpt je jouw website gratis vindbaar te maken in Google.

Je website vindbaar in Google

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het gratis vindbaar worden in Google. In onze ogen is dit het belangrijkste onderdeel van zoekmachine marketing. Google heeft heel veel verschillende factoren die bepalend zijn voor de ranking van jouw website in de zoekmachine. Naast de juiste zoekwoorden moet je ook relevante content aanleveren. Daarnaast zijn er nog vele ‘off-page’ en technische factoren die je niet mag vergeten.

Benieuwd wat jij allemaal nog kan optimaliseren voor een betere vindbaarheid in Google? Vraag de gratis SEO check aan!

Hoe kun je vindbaar worden in Google?

Er zijn verschillende manieren om vindbaar te worden in Google. Indien je een permanente plek wilt hebben bovenaan de zoekresultaten dan dien je wekelijks veel tijd te stoppen in SEO. Dit is een tijdrovende bezigheid voor kleine ondernemers. Ook past dit meestal niet binnen het budget. 

Toch is het wel mogelijk om vindbaar te worden op relevante zoektermen binnen een relatief korte periode. Jan Online Marketing heeft hier een stappen plan voor bedacht die jouw onderneming online op de kaart kan zetten voor een betaalbaar bedrag.

Stap 1: nulmeting

Tijdens de uitgebreide nulmeting gaan we kijken hoe je website en bedrijf op dit moment online presteert. Op welke zoektermen word je al gevonden, hoeveel website bezoekers heb je en hoeveel omzet of klanten haal je online binnen? Ook gaan we kijken hoe de website technisch is opgebouwd. Daarnaast willen we graag sparren over de doelgroep die je wilt bereiken. Elke doelgroep zoekt namelijk op een andere manier en dat is handig om te weten voordat je begint met SEO optimalisaties.

Stap 2: zoekwoorden onderzoek

Na de nulmeting weten we precies waar de pijnpunten liggen van jouw website. Veelal zal het gaan om een aantal technische problemen aan de achterkant van de website. Daarnaast is het vaak de content die bepalend kan zijn voor jouw vindbaarheid in Google. Een groot aandachtspunt is het juist gebruik van zoekwoorden. Jouw doelgroep zoekt op een bepaalde manier naar een dienst of product. Door dit in kaart de brengen d.m.v. een zoekwoorden onderzoek, kan er een goede basis worden gelegd voor de content die moet worden geoptimaliseerd op je website.

Stap 3: optimalisatie website

Aan de hand van de nulmeting en het zoekwoorden onderzoek hebben we genoeg informatie verzameld om je website te optimaliseren. We richten ons voornamelijk op de korte termijn optimalisaties waardoor je in een vrij korte tijd vindbaar kunt worden in Google. Door de website technisch in orde te maken (snelheid, veiligheid etc) en de content op de juiste plekken op de website te plaatsen, word je straks gevonden op zoektermen die jouw doelgroep in Google intypt.

Stap 4: meten en blijven optimaliseren

Na de optimalisatie van de website is het tijd om te wachten totdat Google jouw website heeft beoordeeld. We kunnen een bericht sturen naar Google zodat je website of pagina sneller wordt geïndexeerd. Hierna is het afwachten hoe hoog je in Google komt. Ondertussen gaan we gewoon door met het optimaliseren van je website. Uiteindelijk kunnen we na verloop van tijd jou blij maken met een aantal mooie posities in Google. Deze posities zullen je absoluut website verkeer opleveren en dus ook klanten.

Betaald vindbaarheid worden

Zoekmachine advertising

Google Ads is het online-advertentieprogramma van Google waarmee je als bedrijf tegen betaling je website zichtbaar kunt maken bij bepaalde zoektermen. Je hebt hier vele verschillende mogelijkheden. Wil je adverteren op Youtube met een video of wil je in Google shopping je producten tonen? Echt alles is mogelijk. 

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor betaalde advertenties in de Google omgeving?

adverteren in Google helpt je om snel vindbaar te worden in Google.

SEO effectiever dan SEA

Investeer eerst in SEO. Er wordt vaak gedacht dat je beter in SEA kan investeren dan dat je in SEO investeert. Indien je op korte termijn resultaat wilt halen dan is dit zeker waar, maar wist je dat SEO op de lange termijn veel effectiever is dan betaald zoekverkeer?

Bij SEO heeft Google meestal een lange tijd nodig om je webpagina te indexeren, maar dit is juist nodig om op SEA nog beter te scoren. Een van de factoren van SEA is namelijk de content kwaliteit. Indien je geen goede content hebt, betaal je veel meer per zoekwoord.

SEO is op de lange termijn effectiever dan SEA. Ook versterken SEA en SEO elkaar.

SEO en SEA versterken elkaar

Als je eerst SEO optimaliseert, heb je een relevant zoekwoorden onderzoek gedaan dat voor je SEA weer handig kan zijn wanneer je op zoek bent naar zoektermen om op gevonden te worden.

Daarnaast heeft een SEO geoptimaliseerde website meestal goede content. Dit komt ten goede wanneer je in SEA investeert. Goede content zorgt ervoor dat je minder hoeft te betalen per klik. Per euro kun je dus meer bezoekers naar je website halen!

Benieuwd hoe jouw website beter gevonden wordt in Google?

Laten we eens sparren!

Andere service nodig?

Een website gemaakt met WordPress

Meer inzicht in data

Een goede website of veel likes op social media wil niet zeggen dat je het goed doet. Analyseer je online prestaties.

Bekijk welke website aanpassingen nodig zijn voor meer omzet per website bezoeker

CRO

Verhoog de effectiviteit van je website door Conversie optimalisatie. Wat is uw conversie ratio? Verhoog dit tot wel 5%!

social media is een perfect online marketing kanaal waar je goedkoop je doelgroep kunt bereiken.

Social Media​​

Haal een groter bereik met een juiste inzet van social media. Haal het meeste uit je advertenties door te focussen op de doelgroep.

small_c_popup.png

Gratis SEO check

Laat je gegevens achter voor een gratis SEO check